Ce face țoapa de 8 martie

Un set de țoape trecute la nivelul superior, de pițipoance. sărbătorind 8 martie, cum știu ele mai bine

Indiferent că  vrea să semene cu Bianca Drăgușanu, Iulia Albu, Daniela Crudu, Adelina Pestrițu, Maria Constantin sau mai știu eu cu cine,  țoapa cu pretenții are un pattern, un algoritm, o schemă după care poate fi ușor recunoscută. Pentru că 8 martie e o zi ”mai calitativă. Gen” țoapa are astăzi program special, că doar e ziua ei. Cum azi multe companii dau zi liberă muierilor plus niște ghiocei, trandafirași, garofițe și eventual un bonus sub formă de bombonele, fata noastră se bucură ca iepurele la iepuroaică. Întîi de toate, țoapa ”se face la păr”. Nu la coafor, ci la ”biuti salon” unde își face și unghiile, în zece modele diferite, câte unul pentru fiecare gheruță,  ca să fie ”în tendințe”  Cum astăzi e sărbătoare și nu merge ”la job” țoapa va bănănăi prin mall-uri, să vadă dacă se mai uită cineva după ea după fundul ei cu celulită din colanții ăia noi, cu ștrasuri la glezene. Nu cumpără nimic, că are banii numărați. Eventual trage două-trei ore de o cafea, până îi intră chiloții în, pardon, popou și îi amorțesc picioarele. Dacă e mai băbăciune, țoapa se duce seara să se ”simtă bine, ca fetele”, și să mai pună de o bârfă mică cu colegele de birou. Bea ”Campari orange” că e sărbătoare și se gândește cu nostalgie la sticla de țuică adusă de la ea de-acasă, de la Cocărăști Colț, județul Prahova, sau Jupânești, Gorj ascunsă după cutiile de pantofi din dulapul de lângă pat, să nu dea cineva peste ea. Sau se duce la un club să vadă stripperi și să-i curgă puțin bale din guiță, că altceva nu e cazul. E înghesuială mare. Dacă e norocoasă bagă niște bănuți, dosiți din salariu, în chiloții stripperului, bucuroasă că i-a atins puțin cocoșelul, cum i l-a atins cu umărul, acum două săptămâni și lui Robert de la finaciar, când s-a aplecat peste ea să ia niște acte. Seara, se culcă fericită și se gândește că, la anul, dacă are noroc,  va face o poză cu Cătălin Botezatu să o pună pe facebook  ca să o laude toată lumea și să o invidieze pentru cât de norocoasă e.

Astăzi, Gică Contra urează femeilor normale ”La mulți ani!” și le oferă tuturor niște supă virtuală la plic

NU UITA SA DAI SHARE PE FACEBOOK DACĂ ȚI-A PLĂCUT. AI BUTONUL ÎN DREAPTA JOS.

”Acest text este un pamflet și se supune regulilor genului literar din care face parte. Motivația în postarea mirceanstoian.ro, ”instrucțiuni de folosire”

7 Comments

    • Ai dreptate. E dificil totuși, pentru că împortiva uzanțelor de presă care cer propoziții scurte, eu am adoptat oralitatea ca stil de a scrie, după modelul Creangă, cu fraza prolixe și multe juxtapuneri, pentru o mai mare penetrare a imaginii. Încerc să repar pe unde pot, ținând cont că fanta de memorare la cititorul obișnuit e destul de mică.

  1. Sa stii ca lungimea frazelor nu deranjeaza. Ba dimpotriva. O fraza rotunda si cu miez este mai placuta decat stilul telegrafic, sec.
    Eu am facut referire doar tehnic, adica sa ramana cate un spatiu intre fraze, pentru-ca privirea fuge pe ecran si devine obositor la citit.
    La text pe hartie, carti, ziare, este altfel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen − 2 =