Ce face țoapa de 1 Mai, la Mamaia

Țoapa, la mare, fără poșetă de fițe e ca mititelul fără muștar. (yacht-ul din spate nu e al ei, dar ar vrea și ea unul să-l țină în spatele blocului.)

Indiferent că  strânge cureaua la bani toată iarna, ca să se dea în stambă trei zile în Mamaia și să-și umfle aripile de la Dacia Logan tunată și cu multe cruci pe parbriz, sau are mașină de mii de euro care a făcut războiul din Serbia și simte nevoia să se holbeze poporul muncitor la ea când merge lent și cu muzica dată la maxim prin stațiune (manele, evident, că altfel se calează motorul mașinii) indiferent că se numește Cătălin Botezatu, Bianca Drăgușanu, Daniela Crudu, Adelina Pestrițu, Pamela de România, Funduleț, sau e o panseluță necunoscută, dar frumos epilată inghinal din Călan, sau Poenarii Burchii, cu banii strânși de tac-su din vânzarea de cartofi, pătrunjel și ceapă la piață, ea, țoapa, pleacă pe litoral să de a cu ochii de ”vedete și ”să o vadă și pe ea lumea”, că altfel nu-i merge bine la vară și nu se coc roșiile mă-sii în spatele casei. A merge la mare de 1 Mai este, pentru țoapa autentică, un ”must” adică mai pe ardelenește, e musai. La Mamaia se strânge caimacul țoapelor, care dacă nu sparg câteva mii de euro în trei zile, dau în icter mecanic și fac gălbează la ochi. Țoapa feminină autentică trebuie musai să-și face selfie din 3 în 3 minute pe unde apucă. Și să intre ”live” înainte să comande pizza la o terasă de fitze. Sau la piscină, că marea e rece acum și nu ca să facă baie în mare a venit țoapa  ”pe litoral” ci ”ca să se distreze”. Intră ”live” și când  se duce ”la club”,  să stea cu sticla scumpă de șampanie ”shower” pe masă, (Șampanie care nu e de băut, ci de scuturat bine și de făcut ”duș” la comeseni, dar proasta nu știe. E scumpă, o pune în pahare) să vadă lumea că e mă-sa e prosperă și îi dă bani să se distreze. Țoapa are obligatoriu în garderoba de 1 Mai lucruri noi și „firmate” Nu merge la piscină cu pantofi cu toc, că a citit ea în Cancan.ro că nu e de fitze. Merge cu papucei  Dolce & Gabbana (fake-uri evident) Merge lent și eventual cu halatul desfăcut, să vadă lumea că e ”lucrată la sală”, că ”are grijă de corpul ei” și că „mănâncă sănătos”. După ora 23,00  se înghesuie la coadă la un club de fițe, să zicem Nuba, Bamboo, sau Loft, ca să  se uite la distanță la cum sunt îmbrăcate vedetele, ce au băut, ce au mâncat și să vadă dacă găsește  vreun prost de agățat pentru noapte, care eventual să plătească și consumația contra unei felații noaptea, pe plajă că și asta e ”în tendințe„  Pentru că marea e rece, țoapa bănănăie după amiaza prin Mamaia în căutare de ”distracție” adică o bârfă mică la o cafea, ”un suc” sau „un freș”. După ce spectacolul s-a terminat și a văzut-o și pe Delia dansând pe mese, la Nuba, țoapa  pleacă acasă cu ”Bemveul” și povestește la tot cartierul, sau la tot satul ”câtă viață e la mare. Gen” și se mai uită odată la ce le șase sute de selfie-uri făcute ”pe litoral”, unde se vede, întruna din poze și jumătatate din Ilie Năstase, cu spatele, scărpinându-se după ceafă.

Astăzi, Gică Contra îți urează să ai soare în buzunare și mălăieș în călcăieș.

Mâne mergem la Vama Veche

NU UITA SA DAI SHARE PE FACEBOOK DACĂ ȚI-A PLĂCUT. AI BUTONUL ÎN DREAPTA JOS.

”Acest text este un pamflet și se supune regulilor genului literar din care face parte. Motivația în postarea mirceanstoian.ro, ”instrucțiuni de folosire”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five + 12 =