Ce face țopârlanul provincial la Mamaia

Dacă țopârlanul are tupeu își transformă mașina în șalupă și face plajă pe acoperiș.

Devenită, de ani buni, Polul estival al țopârlăniei românești, stațiunea Mamaia atrage cocalari din toată țara mai ceva decât atrage Andra țoapele la concertele ei. Indiferent că mănâncă la împinge tava, lângă șosea, sau se delectează cu fructe de mare la o terasă de fițe, țoârlanul vine la Mamaia nu pentru soare, nu pentru mare, ci ca să se dea în stambă.  Vine ”la distracție„ Adică să bea până vomită, să spargă pahare în club și să tragă pe nas, dacă are ce. Dar, vine în primul rând să epateze. Cu mașina, cu banii, cu gagica, cu tatuajele, cu ”aroganțele”. Indiferent că e mecanic auto la Mediaș, incărcător descărcător la Coca-Cola în Ploiești, sau că e fiu de mic ștab dintro comună teleormăneană, că, vorbește cu ”este chestii mișto” sau că bagă grade de comparație la superlativele absolute (” foarte extraordinar„ fiind doar unul din exemple), indiferent că e imberb, sau a trecut de 40 de ani, țopârlanul  de Mamaia vrea să fie în centrul atenției și eventual să apară la Stirile Pro tv sau la Antena 1. ”Ca fie kuul ” se duce la sală, la el în oraș, în fiecare zi, ia steroizi până ajunge să arate ca Statuia Aviatorilor, are sprâncenele pensate, e epilat ca puiul de Crevedia, după ce a fost pârlit industrial,  se tunde din două în două zile și, mai nou, are barbă, atent îngrijită, pudrată și sulemenită de țârcovnic poponar. Idealul lui masculin e Cătălin Botezatu, dar tânjește în secret să fie ca Victor Slav și să-i ia locul și în pat lângă Bianca și la emisiunea aia de cocalari de la Kanal D. Țopârlanul de Mamaia e băiatul unui obscur afacerist sau politician local, și dacă te prinde la o un pahar de vorbă îți explică cu infatuare că, dacă ai probleme în județul în care locuiește, ți le rezolvă el pe toate, că e plin de relații și îl știe și pe Prefect și pe șeful Poliției și pe directorul de la hotelul local. La Mamaia a venit să  agațe ”vedete” pentru că el are ”mașină tare”, ”bani” și ”relații” Mașina e Audi, BMW, sau Mercedes, că de altele nu a auzit și de Porsche, Lexus, Infiniti sau Maserati nu are resurse. Topârlanul a venit la agățat vedete ca Simona Trașcă, Lorette, sau Loredana Chivu, dar în final se mulțumește să petreacă noaptea cu o chelneriță din Sascut, care are prețurile la jumătate și e și mai curățică. Topârlanul face baie în mare cu tot cu mașină, ca să vadă gagicile „ce tare e el” și cum ”i-se rupe de o amârâtă de amendă de 10 000 de lei”. Pe scurt, topârlanul și Mamaia se iubesc și se stimulează unul pe celălalt, pentru că omul sfințește locul și locul face omul.

Astăzi, Gică Contra îți urează să ai papuci de plajă cu șenile și ochelari de soare cu jaluzele.

NU UITA SA DAI SHARE PE FACEBOOK DACĂ ȚI-A PLĂCUT. AI BUTONUL ÎN STÂNGA,  JOS.

”Acest text este un pamflet și se supune regulilor genului literar din care face parte. Motivația în postarea mirceanstoian.ro, ”instrucțiuni de folosire”

2 Comments

  1. Ai tu ceva cu Vama … Si cu corporatia … Si cu toapa … Totusi, dincolo de micile frustrari, in Vama, comparativ, este cea mai mare concentratie de persoane cu studii superioare de pe litoral, ca preturile sunt ca peste tot (vezi inclusiv autoservirile), ca poti, daca vrei, sa-ti pui cortul pe nisip, ca poti, daca esti genul ala, sa stai in rucu gol la plaja, sa faci ce nu deranjeaza pe altul fara sa fii aratat cu degetul, sa participi noaptea la petreceri pe plaja, sa te cazezi si ieftin si scump, la fel si haleala, sa nu auzi nicio manea, sa nu vezi cocalari decat veniti sa-si dea seama ca nu se regasesc in Vama, sa te simti ok daca vorbesti cu un necunoscut si multe altele…Acum compara cu Eforie Nord. Iar daca iti place mai mult in alta parte, in fond, e o lume libera … Totusi incearca Stuf, Yuva, Amphora, Acolo, Robinson si multe altele … Nu exista fitzele de Mamaia sau marlaneala de Costinesti. Sunt multi care vorbesc din auzite … Nu e cazul tau … Tu esti suparat pe tiparul fufei sau fufului care se da cool si e artificial, nu pe Vama.

    • Am 40 de ani de stat în 2 Mai și în Vama Veche cu cortul la nudiști, la gazdă sau unde s-a nimerit Vin în 2 Mai din 1975. Vama de acum e o mizerie. Perfect de acord cu ce ai scris. Omul sfințește locul iar cei care vin acum și despre care am scris îl spurcă. Vama avea farmecul ei sălbatic. Acolo veneau oameni dezinhibați care urau sistemul ce îi transformase în mașini. Andrei Șerban, Tocilescu, puzderie de actori, Chirnoagă, Alexeandru Sincu, numai câteva nume de oameni destupați care au făcut scrsi sau desenat istorie în ”zona protejată 2 Mai-Vama Veche” E mult de scris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × 5 =